Algemeen

Waar let je op bij het kopen van een auto?

posted by vps3837 15 juni 2017 0 comments

Het is de droom van veel mensen, het kopen van je eerste auto. Dit is vaak de eerste grote aankoop die je zelf doet. Het begint allemaal bij het halen van je rijbewijs, waarna je je gaat oriënteren op de automarkt. Ga je voor een tweedehands of toch voor een nieuwe auto? Welke keuze je ook maakt, er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je gaat besluiten om een auto te kopen.

  • De garantie: Dit is een van de belangrijkste zaken bij het kopen van een auto. Je kan een nog zo’n nieuwe auto kopen, maar wanneer er geen garantie op zit, blijf je toch altijd risico lopen op het maken van nog meer kosten. De kosten voor het repareren of aanpassen van je auto zijn vaak erg hoog en maak je liever niet. Wanneer je een tweedehands auto koopt, krijg je vaak de optie op het nemen van een BOVAG-garantie. Hiermee heb je nog een aantal jaar garantie op je tweedehands auto, waardoor je nog een langere tijd kan rondrijden.
  • Hoe kijk je naar je eerste auto?: Wanneer je voor het eerst gaat kijken bij de auto van je dromen, is aan te raden om dit op een droge dag te doen. Wanneer je op een regenachtige dag gaat kijken zie je veel dingen over het hoofd, doordat het niet helemaal zichtbaar is door de regen. Daarnaast is het goed om te kijken naar alle aspecten van de auto, zoals de banden en de motor.
  • De prijs: Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de prijs. Veel nieuwe auto’s van een bepaald merk hebben dezelfde prijs bij elke dealer, alleen bij de tweedehands auto’s wil dit nog weleens verschil maken. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de kilometerstand en het gebruik van de auto. Daarnaast wilt het gedane onderhoud ook nog weleens invloed hebben op de auto.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment