Geen categorie

Veilig je motor rijbewijs halen in omgeving Gouda

posted by vps3837 28 februari 2018 0 comments

Veilig je motor rijbewijs halen in omgeving Gouda

De wendbaarheid en de frisse wind door je haren zorgen ervoor dat motorrijden een kick geeft. Toch is en blijft het motor rijden heel gevaarlijk. Je bent namelijk veel kwetsbaarder dan de andere weggebruikers. Daarom is het verstandig om van het rijgedrag van andere weggebruikers op de hoogte te zijn voordat je begint met het halen van je motor rijbewijs in Gouda.

Vind de juiste motorrijschool

Om met een motor aan het verkeer deel te mogen nemen moet je in bezit zijn van een rijbewijs A. Daarom is het verstandig om opzoek te gaan naar een rijschool in de omgeving. Dit is mogelijk op aanraden van ander motorrijders, of via het internet opzoek te gaan naar een rijschool die rijlessen in Gouda aanbiedt. Daarnaast is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen bij het zoeken van de juiste rijschool zoals:

  • Volg je liever les in een groep of alleen met een instructeur?
  • Motorkleding huren of zelf kopen?
  • Hoeveel keer per week wil je rijlessen in Gouda? Is dit haalbaar bij de gekozen rijschool?
  • Volg je liever rijlessen bij een grote of een kleine rijschool?

Voordat je begint aan het halen van je motor rijbewijs in Gouda adviseren wij je om altijd een proefles te volgen. Op deze manier kan de rijinstructeur inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt voor het behalen van je rijbewijs. Daarnaast is dit voor jezelf het moment waarop je kan bepalen of motorrijden echt je ding is. Een aantal rijscholen maken tijdens de proefles gebruik van een oefenterrein. Bij deze rijscholen zal je daarom met een grote groep beginnen met een proefles. Bij rijscholen die hier geen gebruik van maken zal je 1 op 1 begeleiding krijgen tijdens de proefles. Daarom is het verstandig om een keuze te maken voor een rijschool die goed bij je past.

Motor rijbewijs Gouda

Er zijn verschillende categorie├źn wat betreft het halen van een motor rijbewijs in Gouda. Deze verschillende rijbewijzen zijn gebaseerd op de leeftijd, ervaring en het gewicht van de motor.

Motor rijbewijs A1

Met dit motorrijbewijs mag je gebruik maken van een lichte motor. Vanaf je 17e mag je beginnen met het volgen van de motor theorie. Wanneer je in bezit bent van de motortheorie mag je beginnen met het volgen van motorrijles in Gouda. Vanaf je 18e mag je het praktijkexamen afleggen, bij dit examen komt de voertuigbeheersing en veilige verkeersdeelname aan de orde.

Rijbewijs A2

Met dit rijbewijs mag je gebruik maken van een middelzware motor. Vanaf je twintigste mag je beginnen met het volgen van motorrijlessen en het afleggen van een praktijkexamen. Als je dit motor rijbewijs in Gouda gehaald heb ben je automatisch in bezit van een rijbewijs A1.

Rijbewijs A

Vanaf je 21ste mag je beginnen met het volgen van motorrijlessen voor een zware motor. Je moet wel geslaagd zijn voor de motor theorie voordat je mag beginnen met het volgen motorrijles in Gouda. Ben je voor je 24ste al in bezit van een motor rijbewijs A, dan krijg je een code 80 melding op je rijbewijs. Dit betekent dat je alleen op een zware motor met drie wielen mag rijden. Na je 24ste vervalt deze melding.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment