Geen categorie

Het aanschaffen van een boot

posted by vps3837 14 februari 2019 0 comments

Stappen voor het aanschaffen van een boot

Wanneer u een boot wilt kopen gaat u vaak door 5 fases heen, dat geldt voor zowel beginnende als ervaren watersporters:

 

  1. In wat voor gebieden wil ik varen en wat wil ik?
  2. Wat is er momenteel op de markt en past bij mijn wensen?
  3. Het bekijken van verschillende boten
  4. De aankoop van een boot
  5. Het varen

 

Het kopen van een boot doet u niet zomaar het is net als de aanschaf van een woning, het is een belangrijke stap in uw leven die een grote stap is. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan een middag varen op het water samen met familie of vrienden. De aankoop van de boot zelf kan daarentegen veel stress opleveren, en dan hebben we het nog gehad over eventuele verborgen gebreken.

 

Weten waar u gaat varen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten waar u wilt gaan varen, wanneer u een sloep koopt is die bijvoorbeeld meer geschikt om door de grachten van een stad of plassen te varen. Maar juist niet voor grote afstanden of open meren. Het is ook belangrijk om te weten met wat voor snelheden u kan varen met de boot. Als u alleen door grachten van een stad gaat varen gaat u waarschijnlijk niet racen, bovendien heeft u een vaarbewijs nodig als u gaat varen met boten die harder kunnen dan 20 km/uur.

 

Welk type boot is voor u?

Er zijn veel verschillende fabrikanten en merken op de markt voor boten, ga daarom goed na naar wat voor boot u opzoek bent. Als u bijvoorbeeld een sportievere boot zoekt is een rubberboot kopen misschien iets voor u. Het materiaal waarvan de boot gemaakt is speelt ook een grote rol. Zo zijn bijvoorbeeld rubberboten erg licht en hebben ze een groot drijfvermogen, het is ook mogelijk om rubberboten te combineren met een harde bodem van aluminium of kunstof. Voorbeelden van rubberboten zijn bijvoorbeeld Brig rubberboten, Zodiac, Bombard en Grand Capelli.

 

Als u meer informatie wilt over welke boot met buitenboordmotor bij u past raad ik aan om contact op te nemen met een erkende leverancier. Die hebben namelijk de kennis en informatie om u goed advies te kunnen geven over welke boot bij u past.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment