Geen categorie

Een elektrische scooter leasen of kopen? Dit zijn de verschillen

posted by vps3837 9 december 2021 0 comments

Wil je een elektrische scooter, bijvoorbeeld van een merk als NIU? Dan valt er heel wat te kiezen. Heb je eenmaal bepaald welk merk je wilt, kun je namelijk ook nog een model kiezen. Vervolgens wordt het tijd om te bepalen of je een elektrische scooter 45 km of 25 km wilt. Tot slot zit er ook nog veel verschil tussen een elektrische scooter leasen of kopen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen leasen en kopen.

Wanneer je de scooter koopt, is deze echt van jou

Als je besluit om een scooter te kopen, dan is de scooter echt van jou. Als je een scooter leaset, blijft deze in principe van het leasebedrijf. Het voordeel van leasen is wel dat je een maandelijks bedrag betaalt. Je hoeft dus niet in één keer veel geld uit te geven. Dat kan echter ook een nadeel zijn. Je zit namelijk wel aan een leasecontract vast. En ook in de wintermaanden, als je minder gebruik maakt van de scooter, blijf je maandelijks betalen. Dat is anders wanneer je de scooter hebt afbetaald. Ook het idee dat de scooter echt jouw eigendom is, is voor veel mensen een prettige gedachte.

Je kunt een scooter ook in termijnen betalen

Het is overigens ook mogelijk om een scooter in termijnen te betalen. Het voordeel daarvan is dat de scooter na verloop van tijd echt van jou is. Bovendien betaal je de scooter vaak ook binnen een relatief korte tijd af. Op die manier hoef je niet in één keer zoveel te betalen, maar zit je ook niet aan een langdurig contract vast. Belangrijk is echter wel dat je ook ieder termijn netjes kunt betalen. Overigens hoeft een elektrische scooter vandaag de dag niet veel meer te kosten. De meeste mensen zullen de scooter dus prima in termijnen kunnen afbetalen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment