Geen categorie

Wat te doen om een goed werkende buitenboord te behouden?

posted by vps3837 20 november 2018 0 comments

Hoe vervelend is het dat als je het water op wilt met je boot je problemen krijgt met je buitenboord motor. Dit kan doordat je startproblemen hebt of dat als je eenmaal het water op bent constant je motor uitvalt. Om je waterplezier te vergroten op het water is het van belang dat je buitenboordmotor goed onderhoud.

 

Problemen met het starten van je buitenboordmotor

Voor buitenboordmotoren wordt Euro 95 het meest gebruikt als brandstof. Maar in vergelijking met een auto of een motor wordt een buitenboordmotor niet continu gebruikt. Dit heeft vaak het nadeel dat oude benzine in de leidingen of carburateur blijft zitten en dat de buitenboordboord motor verstopt raakt. Door gebruik te maken van Euro 98 of premium benzine zal je minder last hebben van startproblemen. Dit omdat deze brandstof een langere levensduur heeft. Ook door je leidingen of carburateur regelmatig te reinigen kun je een haperende motor voorkomen.

 

Het varen op zoutwater kan ook problemen op leveren.

Als je op zoutwater hebt gevaren is het van belang dat je de motor goed reinigt met zoetwater. Het is mogelijk dat je een lelijke aanslag krijgt als je dit niet goed doet. Maak ook gebruik van teflonspray om de onderdelen van je buitenboordmotor beter te beschermen.

 

De propeller kun je ook regelmatig controleren

Heb je weleens meegemaakt dat je op het water bent met je boot en dat je een object in het water hebt geraakt maar hier pas later achter bent gekomen? Dit is een veelvoorkomend probleem. Dit omdat water een dempend effect geeft waardoor je niet altijd merkt dat je iets raakt. Controleer daarom regelmatig de propeller op schade. Een afgebroken, beschadigde of kromme propeller kan ervoor zorgen dat deze in onbalans raakt waardoor het mechanisme kapot gaat. Hierdoor kan er onnodige slijtage ontstaan of zelfs een lekkage in de buitenboordmotor.

Onderhoudsbeurten voor een lange levensduur
Een onderhoudsbeurt zorgt ook voor een langere levensduur van de buitenboordmotor. Om de reparatie kosten zo laag mogelijk te houden wordt er geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen. Ga hiervoor altijd naar een professioneel watersport bedrijf. Deze bedrijven hebben ook vaak te maken met verschillende merken buitenboordmotoren zoals Suzuki, Honda, Mercury, Evinrude E-Tec, Nimarine en nog veel meer merken. Ook hebben ze te maken met rubberboten of consoleboten. Hierdoor kunnen ze per buitenboordmotor de best passende advies geven.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment