Geen categorie

Werk je in de logistiek? Denk er dan aan om jouw certificaten te halen!

posted by vps3837 30 september 2021 0 comments

Werk je in de logistiek? Dan zul je je ongetwijfeld willen blijven ontwikkelen om steeds meer mogelijkheden te kunnen krijgen in je werk. Zo loont het hierbij om steeds meer certificaten te halen. Dit zijn gelukkig geen saaie certificaten van allerlei theorie over allerlei procedures en processen. Je hoeft niet een handboek uit je hoofd te leren over wat de nieuwste regels zijn als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen op de werkvloer of de arboregels. Je kunt hierbij eerder denken aan het besturen van allerlei machines, zoals een heftruck. Hiervoor moet je dus wel een heftruck certificaat halen.


Welke andere certificaten?

Er bestaan natuurlijk veel meer machines waarvoor je certificaten nodig hebt, welke je zult moeten behalen. Hiervoor zul je zoals gezegd eerst een cursus moeten volgen alvorens je deze krijgt. Een voorbeeld is de reachtruck. Dit is een soort van grotere broer van de heftruck. Het voornaamste verschil is dat een reachtruck de term reach niet zomaar heeft, Dit komt omdat het een veel groter bereik heeft in termen van hoogte. Deze kan dus vele malen hoger opereren dan een heftruck. Het principe is niet heel anders dan dat van de heftruck. Ook hiervoor geldt hetzelfde, je moet een reachtruck certificaat halen.


Waarom deze certificaten?

De overheid heeft bepaalde vereisten en regels gesteld aan het besturen van bepaalde voertuigen en machines, of dit nu op de openbare weg is of in een werkomgeving. Immers wil je niet dat iemand die niet kan omgaan met een dergelijke machine er zomaar mee aan de slag kan gaan terwijl jij hier dicht bij in de buurt staat. Deze machines zijn immers loodzwaar en kunnen eveneens ernstige ongelukken veroorzaken. Hierbij is het niet ondenkbaar dat er ernstige verwondingen optreden.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment