Geen categorie

BHV Cursussen

posted by vps3837 1 oktober 2018 0 comments

BHV Cursussen

Je staat er (gelukkig) niet zo vaak bij stil maar het gevaar van een ongeluk zit, hoe cliché het ook klinkt, echt in een klein hoekje. Een collega die niet goed oplet tijdens het klaarmaken van zijn lunch of de conciërge die tijdens zijn pauze niet goed oplet waar hij zijn sigaret weggooit. Wanneer zo’n ongeluk gebeurt kan het van levensbelang zijn dat er iemand met verstand van zaken aanwezig is totdat de professionele hulpdiensten ter plekke zijn. Om het aanbod van dit soort mensen te vergroten heeft je werkgever een wettelijke verplichting om bedrijfshulpverlening in het bedrijf te organiseren en een BHV-er aan te wijzen. De hoeveelheid BHV-ers in een bedrijf is afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het aantal werknemers. In de ARBO staat beschreven dat het minimum aantal BHV-ers als volgt moet worden samengesteld:

–              Bij 0-50 aanwezigen                                      : 1 BHV’er

–              Bij minder dan 250 aanwezigen                : 1 BHV’er per 50 aanwezigen

–              Bij meer dan 250 aanwezigen                   : minimaal 5 BHV’ers

Taken van een BHV-er

Een BHV-er heeft diverse taken die van hem of haar verwacht wordt. Zo is diegene de persoon die eerste hulp verleent, beginnende brand beperkt of bestrijdt, het evacueren begeleidt en communiceert met de professionele hulpdiensten. Uiteraard zijn er nog veel meer taken te bedenken die de bhv-er opzicht kan nemen maar dit zijn de standaard taken die hem aangeleerd worden op een cursus.

Online BHV curcus volgen

Waar men eerder altijd netjes met pen en papier naar het opleidingscentrum moest om het theorie gedeelte af te ronden is het nu ook mogelijk om de BHV-cursus online te volgen. Hierbij kun je de volledige theorie in jouw eigen tijd en tempo volgen, dit scheelt de werkgever van de cursist nogal wat maar dit is natuurlijk ook heel voordelig voor de cursist zelf. Het praktijk gedeelte van de cursus kan uiteraard niet online en dit zal toch echt op locatie moet worden afgerond. Dit soort locaties zijn veelal verschillend, zo kan het in sommige gevallen uitstekend op het bedrijf zelf worden afgerond maar zijn er ook diverse high-tech trainingscentra in Nederland. Eén van deze trainingscentra is het BHV-curcus centrum in Twente waar les wordt gegeven volgens de NIBHV normeringen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment