Geen categorie

Afvoer verstopt in uw keuken – Wat nu?

posted by vps3837 17 december 2018 0 comments

Misschien herkent u de volgende situatie wel. U hebt net de afwas gedaan en gooit de afwasbak met vuil water leeg in de gootsteen. In plaats van dat het water snel en geleidelijk uit de afvoer wegloopt, blijft er een grote laag water in de gootsteen staan en  duurt het een hele tijd voordat het door het afvoerputje is  weggespoelt. In dit geval is dat kans groot dat uw afvoer verstopt is. Een vervelend probleem, maar zeker niet onoplosbaar. Bel direct onze loodgieterscentrale en kom meteen in contact met de dichtstbijzijnde loodgieter die in een mum van tijd uw afvoer heeft ontstopt. Wilt u liever eerst zelf proberen de afvoer te ontstoppen. Hieronder volgen wat handige tips.

 

Zelf uw verstopte afvoer ontstoppen

Voordat u de handen uit de mouwen steekt, is het handig om vast te stellen om wat voor een soort verstopping in de afvoer het gaat: een volledige verstopping of een gedeeltelijke verstopping. Zoals u misschien al wel kunt raden, is er sprake van een volledige verstopping als er helemaal geen water meer wegloopt uit de gootsteen. Bij een gedeeltelijke verstopping loopt er nog wel water weg, maar veel langzamer.

De meeste afvoer verstoppingen zijn gedeeltelijke verstoppingen, maar als u die onopgelost laat, kan het een volledige verstopping worden. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Constateert u dus een verstopte afvoer, dan is het slim om de verstopping meteen op te lossen. Dat kunt u met chemische middelen doen, maar verschillende huis-tuin- en keukenmiddelen zijn ook een optie. Kies bijvoorbeeld voor soda en azijn. Los een handje soda op in een glas met water en giet dit vervolgens door de gootsteen. Hierna volgt de azijn. Laat dit ook door de afvoer lopen en laat 15 minuten inwerken. Spoel vervolgens na met kokend water en kijk of de verstopping is verholpen door water door de afvoer te laten lopen.

Werkt dit niet, dan kunt u er altijd een ontstopper bijhalen. Krijgt u zelf de afvoer in de keuken niet ontstopt of wilt u meteen al dat een professionele loodgieter naar de verstopte afvoer in de keuken komt kijken? Kijk wat Loodgieters.nl voor u kan betekenen.

 

Een verstopte afvoer voorkomen

In de meeste gevallen kan een verstopte afvoer in de keuken goed worden verholpen, maar u wilt natuurlijk liever dat die verstopping helemaal niet was ontstaan. In de keuken kan een verstopte gootsteen al snel ontstaan. Simpelweg omdat er heel veel etensresten in de afvoer terechtkomen. Wilt u etensresten weggooien, zorg er dan voor dat het meeste in de prullenbak belandt. Dat scheelt al een hele hoop troep in de afvoer. Bovendien bestaan er handige filtertjes die u op het afvoerputje van uw gootsteen kunt plaatsen.

tu

 

Andere interessant artikelen

Leave a Comment