Geen categorie

Weet jij alles over koffie? Maak er je werk van!

posted by vps3837 28 mei 2019 0 comments

Ben jij zo iemand die de dag niet kan beginnen zonder kopje koffie? Maar dat niet alleen, durf je jezelf ook echt een liefhebber te noemen? Weet je alles over koffiebonen en waar ze vandaan komen? Kun jij anderen adviseren bij het vinden van de koffie die het best bij hen past? Misschien moet je dan eens overwegen om van je hobby je beroep te maken!

Koffiekenner

Koffie. Voor de ene persoon is het niks anders dan een donker drankje dat de energieboost geeft die in de ochtend zo hard gewenst is, voor de ander is het een manier van leven. Nog niet zo heel lang geleden was er in Nederland nauwelijks sprake van een koffiecultuur. We hadden filterkoffie, punt. En nee, niet in allerlei soorten en varianten. Je kocht gewoon een pak bij de supermarkt, precies hetzelfde pak als al je familieleden, buren etc. ook in huis hadden, en zette je koffie. De enige manier waarop je daar een beetje een eigen twist aan kon geven was door wat meer of minder koffie in het filter te stoppen. Maar daar moest je, zeker als er bezoek kwam, mee oppassen. De meeste mensen wilden hun koffie namelijk gewoon, normaal. En geen slappe bak of te sterk kopje, dat kreeg je direct te horen.

Tegenwoordig is dat wel anders. Koffie is een hip drankje geworden. Een drankje dat je in kartonnen bekers koopt, op weg naar je werk. Of waar je eens lekker voor gaat zitten, zowel thuis als buiten de deur.

Werken met koffie

Met het ontstaat van een koffiecultuur kwamen ook de echte koffiekenners opeens bovendrijven. En dan hebben we het natuurlijk niet over de types die bij een nieuwe smaakvariant koffiepads al denken dat ze echte fijnproevers zijn, of die op kantoor de nieuwe collega wel even laten zien op welk knopje van de automaat ze moeten drukken voor ├ęcht lekkere koffie. Nee, we hebben het over de echte liefhebbers, de mensen die alles weten over koffiebonen en er met smaak over kunnen vertellen.

Bij Kaldi kun je als koffieliefhebber ook een eigen franchise beginnen. Je bent als koffieliefhebber op die manier de hele dag in de weer met je grote liefde: koffie. Maar dat niet alleen, je bent ondertussen ook echt aan het ondernemen, je draait je eigen zaak. Natuurlijk onder de paraplu van Kaldi zelf, dus over dingen als huisstijl en assortiment hoef je je nauwelijks druk te maken. Een franchise beginnen betekent ondernemen, maar met een stukje extra zekerheid en gegarandeerde naamsbekendheid.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment