Algemeen

Alternatieve financieringsvormen voor je bedrijf

posted by vps3837 20 februari 2019 0 comments

Om de groei van je bedrijf door te zetten heb je kapitaal nodig. Lang niet altijd heb je het benodigde geld direct zelf beschikbaar. Om dat probleem op te lossen zijn er diverse financieringsvormen om via een externe partij aan extra geld te komen. In dit artikel zetten we een aantal alternatieve financieringsvormen voor jouw bedrijf op een rijtje.

Angel investors

Als eerste gaan we in op angel investors. Dit is een populaire manier voor startende ondernemers om aan kapitaal te komen. Dit zijn namelijk vrienden en familie. Vaak zijn dit leningen met geen of een zeer lage rente. Nadeel hiervan is dat zakelijke en privé belangen door elkaar kunnen lopen. Om dit te voorkomen kun je het beste duidelijke afspraken maken en deze laten vastleggen.

Informal investors

Dit zijn investeerders die zelf (veel) ervaring hebben met ondernemen. Hierdoor snijdt het mes voor jou aan twee kanten. Ze brengen niet alleen geld binnen, maar kunnen jou door hun zakelijke ervaring ook waardevolle tips geven voor de verdere groei van je bedrijf.

Kredietverstrekker

Ook een kredietverstrekker kan je een helpende hand bieden voor het verstrekken van een zakelijk krediet. Deze leningen kun je over langere tijd tegen een gunstige rente aflossen. Met het zakelijk krediet kun jij verdere stappen met je bedrijf maken, zonder hiervan afhankelijk te zijn van andere personen.

Crowdfunding

Crowdfunding is een wat nieuwere manier om aan geld te komen. Er zijn diverse platformen waar de twee partijen aan elkaar worden gekoppeld. Het verstrekken van geld kan hier op drie verschillende manieren: lenen, aandelen of een donatie. Bovendien hecht je door een crowdfunding potentiële klanten aan je bedrijf.

Steunfondsen overheid

Vanuit de overheid zijn er steunfondsen opgericht, die veelal zijn gericht op MKB-bedrijven. Dit is vooral interessant voor bedrijven die moeite hebben met het verkrijgen van een lening via de bank. Deze fondsen zijn opgericht om ondernemingen een impuls te geven en ondernemen aantrekkelijker te maken.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment