Geen categorie

Je bedrijf verhuizen heeft veel voeten in de aarde, hoe ga je te werk?

posted by vps3837 30 september 2021 0 comments

Het verhuizen van je bedrijf hoeft misschien niet altijd even moeilijk te zijn. Als je een klein bedrijf hebt of vanuit huis werkt, komt er niet ontzettend veel bij kijken. Een kantoor verhuizen kan lastiger zijn. Ook dit is natuurlijk weer afhankelijk van de grote van het kantoor. Zoals de titel al zegt, het verhuizen van je bedrijf of je kantoor verhuizen is iets waar veel geregel bij komt kijken. Het is daarom handig om van tevoren goed uit te zoeken wat je allemaal moet regelen en nodig hebt om te verhuizen. Vaak zijn het de kleine taken die men makkelijk vergeet. 


Vind een systeem

Een goede planning en een goed systeem is erg belangrijk bij het verhuizen van je bedrijf of bij een kantoor verhuizen. Als je een bedrijf of kantoor met meerdere afdelingen of verdiepingen hebt is het handig om te werken met bijvoorbeeld een kleurensysteem. Je geeft iedere afdelingen een kleur, zodat je precies weet welke doos waar naartoe moet in het nieuwe pand. Zorg ook dat iedereen hiervan op hoogte is en hier ook werkelijk gebruik van maakt. Dit scheelt weer wanneer de spullen uitgepakt moeten worden. Plan vervolgens het inpakken, verplaatsen en uitpakken ook gestructureerd. Aangezien je met veel verschillende partijen werkt, is het slim om te zorgen dat alles ook voor iedereen duidelijk is. 


De benodigdheden

Ga van tevoren goed na wat je allemaal nodig hebt voor de verhuizing. Uiteraard heb je een verhuisbedrijf nodig met een verhuiswagen, maar de voorbereidingen gaan verder dan alleen dat. Denk bijvoorbeeld na over de logistiek van het nieuwe pand. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn; is de het pand goed te bereiken met de verhuiswagen, is er een plaats voor laden en lossen en is er een lift of een trap aanwezig in het pand. Op basis van de antwoorden op deze vragen kun je weer nieuwe acties ondernemen. Als er geen lift is, kun je misschien een speciale verhuislift huren om zo de spullen makkelijker op hogere etages te krijgen. 


De praktische zaken

Bij zo een grote verhuizing zijn er veel kleine praktische zaken die ook afgehandeld moeten worden. Eigenlijk zijn die zaken helemaal niet zo anders ten opzichte van een woning verhuizing. Als je van een huurwoning naar een koopwoning verhuist zeg je jouw huurcontract op. Dit is hetzelfde bij een bedrijf. In een eerdere alinea werd al een goede planning genoemd. Wijs een eindverantwoordelijke aan die de verhuizing regelt. Zorg dat niet alleen de interne afspraken goed worden geregeld, maar dat er ook duidelijk wordt gecommuniceerd naar de externe partijen. Pak de verhuizing stap voor stap aan. Pak niet alle spullen op een dag in, maar doe dit in delen en neem hier ruim de tijd voor.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment