Geen categorie

Koelcellen in de horeca

posted by vps3837 25 mei 2018 0 comments

Koelcellen hebben vele toepassingen, zo worden ze gebruikt in ziekenhuizen voor het goed houden van lichamen die reeds zijn overleden. Worden ze gebruikt bij bijvoorbeeld rozenkwekers die hun planten een bepaalde tijd willen goed houden, maar ook om medicijnen te bewaren. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over koelcellen in de horeca, waar u rekening mee zult moeten houden en waarom het zo’n goede oplossing is.

Wat is een koelcel

Wellicht denkt u, ja het is toch gewoon een koelkast? In grote mate klopt dit wel, alleen het is veel groter, niet verplaatsbaar en is niet bedoeld voor huiselijke doeleinden.  Het is echt een onderdeel van het gebouw waar de koelcel zich bevindt.

Een koelcel blijft koel doormiddel van een motor, deze maakt de buitenlucht koel en zorgt ervoor dat het gekoeld is wanneer het de cel binnen komt. Op het moment dat een cel op maat wordt geproduceerd wordt er vaak gebruik gemaakt van een split systeem, dit houdt in dat er een motor aan de buiten kant zit en een verdamper aan de binnenkant.

Daarnaast zijn er panelen aanwezig bij de cel waardoor de koude lucht in de cel blijft en je dan niet voor niks aan het verkoelen bent. Daarnaast is het belangrijk om een goede deur te kiezen voor de cel. Dit heeft ook weer de isolatie te maken van de cel, kies bijvoorbeeld bij weinig gebruik van de deur voor een beter en minder gebruiksvriendelijke deur terwijl als je hem heel erg vaak gebruikt, een wat minder isolerende deur maar wel makkelijk te openen.

Horeca

In de horeca wordt er natuurlijk heel erg veel gebruik gemaakt van een koelcel. Deze branche heeft heel veel belang bij een goede koelcel, de basis van hun omzet wordt gerealiseerd door drinken en eten. Dit moet wel houdbaar, gekoeld en goed kunnen worden bewaard want anders krijg je derving en lijd je veel verlies. Het is ook belangrijk dat je koelcel duurzaam en betrouwbaar. Hij moet lang meegaan, maar het ook altijd goed blijven doen, niet teveel energie verbruiken want dat is slecht voor het milieu.

Het is heel erg belangrijk om een goede koelcel te hebben in de horeca omdat je daar eigenlijk begint met het neerzetten van een goede onderneming. De klanten verwachten goed, lekker en niet over datum eten en drinken. Met een koelcel kunt u deze verwachtingen makkelijk voldoen en dus beginnen met een goede naam, reputatie en klantenkring op te bouwen.

Bent u op zoek naar een goede, duurzame en betrouwbare koelcel? Wij zijn Koelcelvink en hebben kwalitatief hoogwaardige producten voor een scherpe prijs. Bent u dus daarom op zoek en zoekt u nog een goede leverancier? Neem gerust een kijkje op onze website of neem contact op en dan kunnen we er samen uit komen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment