Geen categorie

V3 Supercharger, Netwerk snelladers voor Tesla in Nederland

posted by vps3837 25 februari 2021 0 comments

Voor de eigenaars van een Tesla is een compleet netwerk snelladers opgezet. Hier kunnen bestuurders hun elektrische auto in no time opladen. Natuurlijk kunt u uw Tesla thuis opladen maar soms is het toch nodig om onderweg een oplaadpunt te vinden. Tesla bezitters hebben dan de luxe van een eigen netwerk snelladers in Europa waarvan er ook in Nederland inmiddels talloze te vinden zijn. Opladen bij een V3 supercharger is bijna net zo snel als een tankbeurt.

Het doel van het V3 Supercharger netwerk

Het v3 supercharger netwerk is bedoeld om de vrijheid van reizen zo groot mogelijk te maken tegen een fractie van de kosten die u zou betalen met een benzineauto. Superchargers leveren zeer snel energie. Naarmate de accu verder opgeladen wordt, neemt de snelheid geleidelijk af. Via de auto of de app krijgt u een melding wanneer de auto 80% is opgeladen. Dit is vaak al ruim binnen het half uur bereikt. Een handige optie voor Tesla rijders is ook de routeplanner. Deze leidt u, als u uw eindbestemming ingeeft, volledig automatisch langs goed bereikbare superchargers onderweg. Het netwerk wordt in Nederland en omringende landen overigens nog steeds verder uitgebreid.

Updates van superchargers

Supercharge laadstations worden regelmatig voorzien van de nieuwste updates. Zo heeft Tesla enkele eigenschappen toegevoegd aan de nieuwe supercharg stations. De laadkracht wordt tegenwoordig niet meer verdeeld tussen supercharger stalls. Zo kan iedereen even snel opladen en heeft u geen nadeel wanneer er vlak naast u een andere bestuurder zijn tesla aan het opladen is. Een andere zeer interessante update is de On-Route battery warmup. Dit houdt in dat wanneer u uw tesla de opdracht geeft om te navigeren naar een supercharge station de auto volledig automatisch de accu alvast opwarmt zodat hij de perfecte temperatuur heeft om op te laden. Dit kan de oplaadbeurt met maar liefst een kwart van de normale tijd verlagen.

Laadtijd bij een supercharge station nog korter maken

Wanneer u een tussenstop moet maken houdt u die liefst zo kort mogelijk. Superchargers zijn voorzien van een nummer en de letter A of B. Probeer een station te kiezen met een uniek nummer dat niet is aangesloten op een voertuig. Mocht dat niet lukken dan zorgt de zogenaamde superchargerbox voor de technologie om het beschikbare vermogen te verdelen tussen laadstation A en B. Zo kan iedereen snel opladen en zijn of haar weg vervolgen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment