Geen categorie

Als commercieel medewerker in de buitendienst aan de slag

posted by vps3837 21 juni 2018 0 comments

Een goede commercieel medewerker kan bij zowel kleinere als grote bedrijven een groot verschil maken. Je werkzaamheden buitendienst bestaan uit het zoeken naar leads en het binnenhalen van nieuwe klanten. Met je kennis van producten of diensten en door te luisteren naar wat de klant echt wil, overtuig je potentiële klanten. Bestaande klanten houd je tevreden door tijd en aandacht aan je netwerk te besteden. Je snapt hoe waardevol een klant is voor het bedrijf waar je werkt. En je weet ook dat je voor sommige klanten naar de andere kant van Nederland moet reizen om hem of haar te overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan. Onderhandelen over voorwaarden en specifieke inhoud is jou niet vreemd. En je werkt samen met de commercieel medewerkers van de binnendienst om daarna de contracten uit te werken voor die nieuwe klant die je binnengehaald hebt.

Karakter en competenties van een commercieel medewerker
Naast eerder genoemde eigenschappen dien je communicatief je mannetje te kunnen staan. Je houdt ervan om met targets te werken, maar weet ook een goede balans te vinden tussen het doel van de organisatie en de behoeften van je klanten. Soms ben je wat langer op kantoor om een uitgebreide analyse te verwerken in een rapport voor het benaderen van nieuwe doelgroepen of marktsegmenten. Je kunt hiervan ook je leidinggevenden overtuigen en weet je zowel binnen het bedrijf als bij (potentiële) klanten uitstekend te presenteren. De kans is groot dat je verkooptalent al bij jou als kind is opgevallen. Waarschijnlijk is het je door familie of vrienden al vaker gezegd: “Met dat talent moet je iets gaan doen.”

Een praktische opleiding toegepast op het werkveld
Een goede opleiding blijft zich regelmatig ontwikkelen om aan de eisen van het werkveld te voldoen. Je kunt een opleiding ook goed combineren met je huidige doordeweekse activiteiten. Soms kun je een opleiding zelfs op zaterdag of in de avonduren volgen. Op deze manier investeer jij ongeveer een dag in de week aan je professionele ontwikkeling en ben je na het behalen van het diploma breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment