Geen categorie

Buk racket blijkt van Russische komaf

posted by Robin 28 september 2016 0 comments

Ruim 2 jaar na het fatale ongeluk van de MH17, heeft de onderzoekscommissie na lang onderzoek eindelijk resultaat over de herkomst van de afgeschoten Buk raket. De raket is afkomstig uit Rusland en is afgeschoten vanuit Oost-Oekraïne, dit gebied is stond onder de macht van Russische Separatisten.

Een buk raket is een Russische raket, die boven of naast het doelwit tot ontploffing komt. De afgeschoten raket raakte toen het vliegtuig van Malaysia Airlines. Waardoor deze door de verwoestende klap neerstortte. Het JIT team, deed strafrechtelijk onderzoek naar de herkomst van de raket. Ze hebben dan wel de locatie gevonden maar de echte exacte daders zijn nooit gevonden. Waardoor dit nog steeds een lastige zaak is. Ook voor de nabestaanden geeft dit niet de complete afsluiting. Zij zullen moeten leven met het feit dat waarschijnlijk de daders nooit gevonden worden.

Een dag voor de uitslag van het JIT team, kwam Rusland met de uitslag van hun eigen onderzoek. De uitslag van dit onderzoek, was compleet anders dan de uitslag van het JIT team, de Russische onderzoekscommissie verklaarde dat de raket niet was afgevuurd op het grond gebied van pro-Russische separatisten. Omdat de Oekraïense autoriteit niet de juiste radargegevens kon afgeven, verklaart de Russische onderzoekscommissie dat de afgeschoten buk raket vanuit Oekraïne moet zijn afgevuurd.

De zaak is nu opgelost vanuit een internationaal onderzoek, de vraag blijft of de onderzoekers van beide teams er ooit uit komen. Rusland geeft veel weerstand en is niet van plan om zich zomaar te laten beschuldigen. Daarom blijft ook de vraag of de Russische autoriteit ooit vrede kan sluiten met de strafrechtelijke resultaten van het non Russische onderzoek. Ook kan men zich afvragen of de relatie tussen Rusland en de rest van de wereld nu verslechterd dank zij dit ongeval en en of deze situatie op kort termijn zal verbeteren.

Bron van dit artikel: http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/4328309/buk-raket-waarmee-vlucht-mh17-werd-neergeschoten-afkomstig-rusland.html

Andere interessant artikelen

Leave a Comment