Geen categorie

Hoe actief ben jij op het werk?

posted by vps3837 2 december 2019 0 comments

Na de middelbare school studeren veel jongeren door met een vervolgopleiding. Afhankelijk van het niveau waarop je bent geslaagd kun je kiezen voor verschillende opleiding. Wanneer je slaagt voor het VMBO kun je doorstuderen op het MBO, voor de HAVO kun je door met het HBO en wanneer je geslaagd bent voor je VWO-examen kun je doorstuderen op het hoogste niveau: aan de universiteit. De opleidingen verschillen allen in moeilijkheidsgraad, MBO is het ‘makkelijkst’ en WO het ‘moeilijkst’. Hoe uitdagend iemand een opleiding vind verschilt erg per persoon.
Na de tweede opleiding kiezen veel mensen er voor om te gaan beginnen met het werkende leven. Vaak betekent dit dat er veertig uur per week gewerkt wordt in een vast dienstverband. Het fulltime werken kan best veel vragen van iemand. Aan het begin van je carrière zal het werk nog als erg nieuw ervaren worden en hebben de meeste mensen er veel plezier in. Na een aantal jaar kan de druk echter erg toenemen, zeker wanneer je steeds beter wordt in je werk. Medewerkers die goed zijn in hun werk zullen steeds vaker gevraagd worden om moeilijke of ingewikkelde vraagstukken op te lossen. Als er niet genoeg medewerkers zijn met de capaciteiten om dit te doen, is de kans groot dat alles op jouw bord beland.
Wanneer dit gebeurt is de kans op een burn-out aanwezig. Een burn-out is een mentale klacht die er voor zorgt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij een burn-out is het verstandig om te praten met een psycholoog. Psychologische hulp kan er voor zorgen dat de burn-out op een zo goed mogelijke manier verwerkt wordt door de cliënt in combinatie met de psychisch hulpverlener.
Een burn-out ontstaat niet zomaar, en is vaak te danken aan een hoge werkdruk in combinatie met weinig tot geen rust in de tijden dat de persoon niet aanwezig is op de werkvloer. Dit kan zijn doordat het werk constant doorgaat, of door andere verplichtingen waar de persoon nog aan moet voldoen naast het werk. Wanneer je verwacht dat je een burn-out hebt, kun je op het internet een hoop speciale sites vinden waar je een burn out symptonen test kunt doen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment