Geen categorie

4 tips voor het goedkoop leasen van een auto

posted by vps3837 30 januari 2018 0 comments

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor privégebruik een auto te leasen. Je betaalt een vast bedrag per maand en kunt in een gloednieuwe auto rijden. Klinkt perfect natuurlijk, en dat is het ook. Maar je moet van te voren wel goed bedenken welke kosten er komen kijken bij het leasen van een auto. Wil je goedkoop een auto leasen? Lees dan onderstaande tips goed door!

1. Bijtellingspercentages zijn niet zaligmakend

Wanneer je een auto goedkoop wilt leasen is het zaak inzicht te krijgen in je maandelijkse kosten. Het is niet alleen het bijtellingspercentage dat bepaalt hoeveel je per maand kwijt bent aan je auto. Naast dit percentage bepalen ook een eventuele bijdrage en de fiscale waarde de maandelijkse kosten van jouw lease auto. Stel: je bijtelling is hoog, maar de catalogusprijs is laag, dan kan je zomaar goedkoper uit zijn dan met een auto die een lage bijtelling en een hoge fiscale waarde heeft. Voordeel van het leasen is dat je voor het vaste bedrag dat je kwijt bent per maand, je ook aan allrisk autoverzekering hebt.

2. Denk aan de toekomst

Het is belangrijk wat voor auto je kiest. Het is aantrekkelijk om een sportief en minder praktisch model te kiezen, maar een leasecontract loopt al gauw drie tot vijf jaar. Is die sportieve auto over vier jaar nog steeds een auto waar je in wilt rijden? Bedenk dus goed waar je je geld in investeert, zodat je niet later onder het contract uit wilt komen met alle financiële gevolgen van dien.

3. Kijk eens naar een occasion

Het kan goedkoper zijn om een occasion te leasen. Bij veel bedrijven zijn er auto’s over, vanwege mensen die vroegtijdig hun contract hebben verbroken. Sommige dealers zijn er mee geholpen als je het leasecontract van een ander ‘uitrijdt’ en het is altijd de moeite waard om te bespreken of dit voor jou financieel aantrekkelijker gemaakt kan worden.

4. Check aanbiedingen

Net als bij de supermarkt om de hoek zijn er dan natuurlijk altijd nog de aanbiedingen! Neem de tijd om het internet af te struinen naar mooie aanbiedingen van autodealers of leasemaatschappijen. Het kan zo maar zijn dat je op een partij stuit die nog wat targets moet halen en een mooie pakket in de aanbieding heeft!
Door rekening te houden met bovenstaande tips kan het leasen van een auto naast dat het gemakkelijk is, ook financieel de moeite waard zijn!

Andere interessant artikelen

Leave a Comment