Geen categorie

Verschillende oplaadmogelijkheden van een powerbank

posted by vps3837 27 februari 2018 0 comments

In de afgelopen tijd is het gebruik van een powerbank sterk toegenomen, dit is ook wel zeker te begrijpen. Iedereen heeft namelijk wel eens last van een lege batterij. Vaak je batterij leeg op de momenten wanneer je een smartphone het hardst nodig hebt. Met een powerbank oplader is het mogelijk om je telefoon op te laden waar je ook bent. Op deze manier kan vervelende situaties voorkomen waar je ook bent.

Gebruik van een powerbank

Een powerbank is bedoeld om vervelende situaties te voorkomen. Het is namelijk mogelijk om je telefoon op te laden op een locatie waar u geen beschikking heeft over stroom. Dit zal u veel gemak opleveren vooral op momenten dat u uw telefoon het hardst nodig heeft. Zo kan u gewoon de routeplanner blijven gebruiken en blijft u beschikbaar voor een belangrijk telefoontje. Binnen het aanbod van powerbank is er heel veel keuze. Zo kan u kiezen voor een usb powerbank of een powerbank solar. Tijdens het uitzoeken van een powerbank is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Capaciteit
  • Formaat
  • Gebruikersgemak

Een van de belangrijks onderdelen bij het kiezen van een powerbank is de capaciteit. De capaciteit van de powerbank wordt aangegeven aan de hand van mAH. Hoe hoger deze waarde is hoe meer energie de powerbank kan leveren. Om de juiste powerbank te kiezen is het belangrijk om te weten wat de capaciteit is van de accu van uw smartphone. Door een powerbank te kiezen met dezelfde capaciteit kan uw telefoon eenmalig opgeladen worden. Door een powerbank te kiezen die over meer mAH beschikt dan de accu is het mogelijk om uw telefoon meerdere male op te laden. Als een powerbank over meer capaciteit beschikt zal het formaat ook groter zijn. Een kleine powerbank is veel makkelijker is gebruik ga daarom bij aanschaf van een powerbank na of je het alleen gebruikt bij noodsituaties of dagelijks. Als u alleen bij noodsituaties gebruik maakt van een powerbank is het verstandig om voor een powerbank te kiezen van klein formaat dit zal u meer gemak opleveren.

Hoe laad ik een powerbank op?

Een powerbank is gemakkelijk op te laden door deze aan te sluiten met een stopcontact. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een usb poort. De usb powerbank is over het algemeen op te laden met hetzelfde oplaadsnoer van uw smartphone. De laadtijd van de powerbank is afhankelijk van de hoeveelheid capaciteit die de powerbank levert. Veel powerbanks beschikken over een ledverlichting die aangeeft hoever de powerbank al opgeladen is. Een powerbank met hoge capaciteit kan een hele nacht nodig hebben om in geheel opgeladen te worden. Sommige powerbanks zijn in staat om een laptop of tablet op te laden. Als er sprake is van een ander aansluiting wordt deze bijgeleverd. Voor de reizigers onder ons zijn er speciale solar power banks. Deze worden opgeladen door een zonnepaneel die op de powerbank aanwezig is. Als u beschikking heeft over stroom is het ook mogelijk om een powerbank solar op te laden doormiddel van een usb aansluiting.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment