Algemeen

Wat maakt de Hitachi C7SS zo bijzonder?

posted by vps3837 28 december 2017 0 comments

De Hitachi C7SS is een handcirkelzaag, welke tegen een scherpe prijs wordt aangeboden. Daarnaast beschikt deze zaagmachine over diverse functies en is daarom met name geschikt voor de professionele klusser. Deze machine beschikt namelijk over een stofafzuiging. Dit betekent dat tijdens het zagen het zaagstof en zaagsel wordt afgezogen. Zo blijft je werkplek mooi schoon en kun je tevens veilig werken. Ook is er een asblokkering ingebouwd, waardoor de veiligheid van de C7SS nog verder toeneemt. Wanneer er iets gebeurt, wat niet de bedoeling is, dan wordt het zaagblad meteen stopgezet. Deze blijft dus niet doordraaien. Tenslotte is het een compacte machine en is deze licht van gewicht.

Wat zijn de voordelen?

We hebben met name de functies van de Hitachi C7SS behandeld, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze machine? Om te beginnen met het gewicht, deze is om precies te zijn 3,4 kg. In vergelijking met andere handcirkelzagen is dit een stuk lager, wat dan ook echt een voordeel is van de C7SS. Daarnaast beschikt de C7SS over een vermogen van 1.010 Watt en kan deze bij een rechte zaagsnede tot wel 68 mm diep zagen. Bij een schuine zaagsnede is dit 45 mm.

Zoals je misschien al weet komt er tijdens het zagen veel stof vrij. Dit kan het zagen belemmeren en wil je natuurlijk het liefs voorkomen. Gelukkig beschikt de Hitachi C7SS handcirkelzaag over een blaasconstructie en stofafzuiging. In dit geval zorgt de blaasconstructie ervoor dat de zaaglijn zichtbaar blijft door het stof en zaagsel weg te blazen. Vervolgens zorgt de stofafzuiging ervoor dat het meeste zaagstof en zaagsel wordt afgezogen.

Deze machine beschikt over een stevige voetplaat, welke uit een geheel bestaat. Hierdoor heb je tijdens het zagen meer stevigheid en dus meer controle. Tevens is het zaagblad al standaard geblokkeerd en wordt alleen met de aan en uit knop in werking gesteld. Wanneer je klaar bent met zagen en de aan en uit knop loslaat, dan wordt het blad weer geblokkeerd en staat deze dus helemaal stil. Je hoeft dus niet te wachten voordat het zaagblad is uitgedraaid.

Nadelen Hitachi C7SS

Jammer genoeg heeft deze machine ook een aantal nadelen. Zo wordt er maar één zaagblad meegeleverd. Dit cirkelzaagblad is alleen geschikt voor het zagen van hout. Dit betekent dat je voor andere materialen een ander blad nodig hebt. Ook wordt in tegenstelling tot andere handcirkelzaagmachines er geen koffer meegeleverd. Het is daarom verstandig om ook nog een losse koffer aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat de handcirkelzaag beschadigd en wordt een lange levensduur gegarandeerd.  Kortom de Hitachi C7SS is een kwalitatief goede zaagmachine, welke tegen een lage prijs wordt aangeboden.

Meer weten over deze machine? Bezoek dan eens deze pagina.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment