Geen categorie

Tips voor de perfecte picknick

posted by vps3837 16 november 2021 0 comments

Picknicken wordt steeds populairder. Veel mensen gaan als date picknicken of gaan als vrienden gezellig even bijpraten. Soms is het nog best lastig om na te denken over wat er meegenomen moet worden naar de picknick. Anderen vinden het dan ook eigenlijk te veel gedoe om te gaan picknicken omdat er over zoveel dingen moet worden nagedacht of omdat er zoveel voorbereid moet worden. Door het slechte weer in Nederland is het dan ook wat lastiger om te gaan picknicken. In deze blog komen alle tips voorbij over eten en drinken en andere ideeën voor het picknicken. 

Binnen of buiten

Wees niet al te gestresst over het weer. Er zijn genoeg opties voor het binnen picknicken. We leven inmiddels in 2021 dus daar zijn genoeg ideeën voor bedacht. Regent het buiten of is het enorm koud? Ga naar een overdekte park of botanische tuinen. Op deze plekken blijft iedereen droog en is er een prachtige omgeving aanwezig. Natuurlijk kan je ook thuis picknicken. Creëer een rustige en fijne sfeer om toch dat picknick gevoel te krijgen. Plaats wat kaarsjes en leg genoeg dekens en kussen op de grond, zodat iedereen heerlijk zit. Is er een plankje aanwezig? Leg daar dan al het lekkere eten en drinken op. 

Wanneer er wel een lekker zonnetje schijnt, ga dan heerlijk naar buiten. Bezoek een park of ga bijvoorbeeld naar een dierentuin om een unieke picknick te organiseren. Het is niet verplicht om een speciaal picknickmand mee te nemen met alles erin. Neem het drinken en eten mee in een tas of doos dat makkelijk te vervoeren is. 

Neem dan ook bestek, borden en bekertjes mee. Vergeet dan ook zeker geen kleedje voor het zitten. Tip: Ga niet in de zon zitten, omdat er eten kan smelten. Koud drinken kan dan ook snel warm worden, waardoor het niet meer lekker is. 

Eten en drinken

Nu de locatie geregeld is, kan er nagedacht worden over het eten en drinken. Wat de meeste mensen maken wat snel en makkelijk te bereiden is, zijn salades, mini sandwiches, wraps, fruitsalades, cupcakes en koekjes. Als er geen tijd is om eten te bereiden, koop dan wat snacks. Koop bijvoorbeeld nootjes, blokjes kaas, stukjes worst, fruit of toast met hummus. 

Om dit heerlijke eten weg te spoelen is drinken ook erg lekker voor tijdens een picknick. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor alcoholische dranken. Wel alleen wanneer iedereen 18plus is. Denk bijvoorbeeld aan wijn, bier, champagne. Of wanneer iemand echt graag iets wilt bereiden, zijn cocktails ook altijd een goede optie. Liever geen alcohol, dan is limonade, water, ice tea, cola, fanta, etc. ook altijd goed. 

Extra spullen meenemen

Zoals eerder is vermeld is het belangrijk om bestek, borden en bekertjes mee te nemen. Wil je liever aan het milieu denken? Neem dan vooral houten of papieren bestek en borden mee. Er kunnen dan ook zeker milieuvriendelijke bekertjes worden gekocht. Ook kunnen er glazen vanuit huis meegenomen worden, wanneer je geen nieuwe spullen wilt kopen. Nu zijn hier nog wat andere opties om mee te nemen om het picknicken wat makkelijker te maken. Neem een kurkentrekker mee of flessenopener, wanneer een flessen opengemaakt moeten worden. Neem dan ook zakjes mee om alle restjes of vieze spullen in de zakjes te doen, zodat deze gemakkelijk gelijk weggegooid kunnen worden. Vergeet dan ook geen koeltas of -box wanneer er eten en drinken meegenomen worden die gekoeld moeten blijven.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment