Geen categorie

De Champions League is weer begonnen

posted by vps3837 21 september 2018 0 comments

De Champions League is weer begonnen en dat laat menig voetballiefhebber zijn hart sneller doen kloppen. In de Champions League nemen de beste teams uit elk land het tegen elkaar op en dat doen ze allemaal om de cup met de grote oren te winnen. De Champions League is wel beperkt tot het continent Europa. Clubs uit andere continenten hebben een soort eigen Champions League ontwikkeld. Maar het is algemeen bekend dat in Europa de beste clubs zich bevinden. Enkele grote namen zijn natuurlijk FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Bayern München en Manchester United. Deze clubs hebben dan ook supporters van over de hele wereld die hun team toe juichen.

Doordat er supporters zijn van over de hele wereld voor clubs uit Europa, is de Champions League enorm winst gevend voor de clubs. Het heeft dan ook vaak als bijnaam het miljoenenbal. De Champions League is oorspronkelijk opgericht in 1955 door L’Équipe, Gabriel Hanot, Jacques Goddet, Jacques Ferran en Jacques de Ryswick onder de naam Europacup 1. In 1992 ontstond de naam zoals we hem vandaag kennen, de UEFA Champions League.

De UEFA Champions League maakt gebruik van een bepaald systeem. Het is gebruikelijk in de UEFA Champions League dat er doormiddel van potten een trekking plaats vind om clubs zo eerlijk mogelijk in te delen en iedereen een eerlijke kans te bieden. Nadat de groepsfase is afgelopen begint de beroemde knock out fase in dit toernooi. De nummers een uit elke poule zullen worden geloot tegen alle nummers twee uit elke poule. Echter is het niet mogelijk om tegen de nummer twee uit de eigen poule te komen. Dat zou immers ook niet geheel eerlijk zijn. Naast dat de nummers 1 en 2 uit een poule niet tegen elkaar kunnen komen in de achtste finale is het ook niet mogelijk om een club uit eigen land te treffen in deze ronde. Dit kan pas weer vanaf de kwartfinale. Een ander punt uit de knock out fase wat belangrijk is om te weten is dat er per ronde twee wedstrijden tussen dezelfde teams worden gespeeld. Dit gebeurd om het thuis voordeel aan beide teams te geven. Wanneer er een uit doelpunt gescoord wordt en de stand is na twee wedstrijden in totaal gelijk dan wegen uitdoelpunten zwaarder mee.

De afgelopen 10 jaar domineren er eigenlijk maar een paar ploegen in de Champions League. Deze ploegen zijn FC Barcelona, Real Madrid en een klein beetje Bayern München. De Spaanse ploegen doen het de laatste jaren dus enorm goed in de Champions League. Zelfs zo goed dat er in de afgelopen jaren records vooral door Real Madrid werden verbroken. Zo won Real Madrid als eerste club in de historie de Champions League twee keer op rij. Daarnaast won Real Madrid door de afgelopen jaren nog een ander record. Real Madrid is momenteel namelijk record houder van de meest gewonnen Champions Leagues.

Gelukkig is de Champions League weer terug voor een nieuw seizoen vol spanning. De grote clubs zoals FC Barcelona, Juventus, Real Madrid, Bayern München en Manchester United staan weer gereed voor het mooiste voetbal wat er te bieden valt. Daarnaast zien we ook de grootste sterspelers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo weer hun entree maken in de Champions League. Deze twee wereld klasse spelers staan al meer dan 10 Champions League seizoenen garant voor de mooiste goals, assist en acties. Het wordt kortom weer ouderwets genieten van wat hopelijk weer een prachtig Champions League seizoen gaat worden.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment