Geen categorie

5 redenen om je groepenkast tijdig te laten vervangen

posted by vps3837 19 juni 2018 0 comments

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij het vervangen van de groepenkast in huis het overwegen waard is. In dit artikel vertelt een specialist op dit gebied meer over de noodzaak van het vervangen van een groepenkast. Deze elektricien biedt al jaren hulp bij het vervangen van groepenkast, het uitbreiden hiervan en bij tal van andere elektrawerkzaamheden in en rondom woningen.

 

#1: een uitbreiding van de meterkast

Bij een aanbouw aan je woning kan het noodzakelijk zijn om de groepenkast uit te breiden. Je wilt immers ook in de nieuwe delen van je woning gebruik kunnen maken van de stroomvoorzieningen.

 

#2: het gebruik van een grootstroomverbruiker

Het uitbreiden van de meterkast is ook noodzakelijk bij het gebruik van een grootstroomverbruiker in huis. Denk aan een jacuzzi, een elektrisch kooktoestel, enzovoorts. Wanneer je de meterkast niet uit zou breiden, zou deze overbelast kunnen raken.

 

#3: nieuwe ingang in huis

Wanneer je bij een verbouwing voor een nieuwe ingang in huis kiest, zal de groepenkast vervangen moeten worden. De groepenkast moet namelijk op enkele meters van de voordeur geplaatst zijn. Zo kan de brandweer deze eenvoudig bereiken in geval van nood.

 

#4: voldoe aan de laatste richtlijnen

Een vierde reden om voor het laten vervangen van de groepenkast te kiezen, zijn de eisen waaraan je wilt voldoen. Mogelijk is je groepenkast al vele jaren oud, waardoor deze al lang niet meer voldoet aan de laatste veiligheidsvoorschriften. Dit is toegestaan, maar uit veiligheidsoverwegingen kan het slim zijn om deze te vervangen.

 

#5: gebruik van een 3-fase-aansluiting

Tot slot kan het vervangen van de groepenkast noodzakelijk zijn, als je van een 1-fase-aansluiting naar een 3-fase-aansluiting overstapt. Met een 3-fase-aansluiting kun je krachtstroom in huis ontvangen. Dit hebt je bijvoorbeeld nodig voor het oplaadpunt van een elektrische auto.

 

Laat het vervangen van de groepenkast altijd aan een elektricien over. Zelf een groepenkast vervangen is niet alleen ontzettend lastig, maar kan daarbij voor gevaarlijke situaties zorgen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment