Algemeen

MWC 2017 is voorbij: welke smartphone is de winnaar?

posted by vps3837 6 maart 2017 0 comments

Het  Mobile World Congress is ieder jaar het podium van smartphone fabrikanten om te laten zien wat ze in huis hebben. Naast een reeks experimentele smartphones is het een populair evenement om nieuwe modellen officieel te introduceren. Tijdens het congres zijn een groot aantal nieuwe smartphone gelanceerd. Om te beginnen heeft BlackBerry de KEYone gepresenteerd. Een nieuw toestel met fysiek toetsenbord. Sony kwam met vier nieuwe modellen op de proppen waarvan twee middenklassers en twee smartphones met premium specificaties. Motorola liet van zich horen met twee nieuwe Moto G5 toestellen maar ook Huawei introduceerde de P10 en P10 Plus. De grote winnaar van de introducties was echter LG dat de langverwachte G6 presenteerde.

LG G6
LG heeft in 2016 de modulaire G5 gelanceerd dat opviel door het ontwerp. In tegenstelling tot veel andere smartphones waar zelfs de batterij niet uit te halen valt was de LG G5 voor de helft te demonteren. Het onderste deel kon zelfs vervangen worden voor een ander onderdeel zoals een cameragrip. Jammer genoeg sloeg dit ontwerp niet aan bij smartphonegebruikers waardoor de verkopen enorm tegenvielen. In 2017 doet LG het anders en ligt de G6 meer in lijn met de huidige trends. Met de G6 maakt LG een comeback en hoopt het op verkoopaantallen als nooit tevoren. Geen modulair ontwerp maar een groter display, kleinere bezels, betere camera en IP68 certificatie: de G6 heeft het allemaal. De LG G6 abonnementen zijn eind deze maand in Nederland beschikbaar.

Specificaties LG G6

  • 5,7 inch Full HD display
  • 4GB RAM
  • 32GB of 128GB opslagruimte (tot 256GB met MicroSD)
  • Qualcomm Snapdragon 821 chipset
  • Android 7.0 Nougat
  • 13 megapixel dual-camera
  • 5 megapixel frontcamera
  • Vingerafdruksensor
  • IP68 certificatie

Andere interessant artikelen

Leave a Comment