Algemeen

De verzakking van een fundering oplossen

posted by vps3837 7 februari 2019 0 comments

Merkt u dat ramen en deuren de laatste tijd wat meer klem komen te zitten dan voorheen? Of zijn er recent scheuren in de muren of in de gevel ontstaan? Dan kan het zo zijn dat de fundering van uw woning, aanbouw of uitbouw het (lichtelijk) begeven heeft. Wanneer de fundering het begeeft zal er een verzakking van de ondergrond ontstaan. De gevolgen hiervan zijn uiteenlopend, maar u zult dit allereerst beginnen te merken door middel van klemmende deuren en ramen. Zakt de fundering verder weg, dan zullen er ook scheuren ontstaan.

Klemmende ramen en deuren?

Als u de laatste tijd last heeft van klemmende ramen en deuren, los van seizoensinvloeden, dan is de kans groot dat er een kleine verzakking heeft plaatsgevonden. Bent u hier snel achter, dan kan verdere en daarmee ook veel duurdere schade voorkomen worden. Funderingsherstel zal dus een must zijn om de kosten niet te hoog op te laten lopen. Maar wat allereerst nog belangrijk is, is hoe de verzakking heeft kunnen gebeuren?

Oorzaken van de verzakking

De verzakking van een fundering kan op verschillende manieren ontstaan. Echter zien we vaak dat de plek waar u woont van grote invloed kan zijn. Mensen die in het westen en zuiden wonen hebben in vergelijking tot de rest van Nederland het meeste last. Dit omdat de bodemgrond in deze gebieden vaak van een andere samenstelling is, met name veen- en kleigrond. Daarnaast zien we het ook vaak terug bij mensen die aan een grote, drukke straat wonen of waar veel wegwerkzaamheden zijn. Al deze trillingen kunnen namelijk van grote invloed zijn op uw fundering. Dit geldt vaak niet voor de nieuwste funderingen, maar meer voor de funderingen die al niet in topconditie waren.

Schakel een expert in

Zoals u uit de tekst hierboven wel heeft kunnen afleiden is het zaak dat u, bij scheuren of klemmende deuren/ramen, een expert inschakelt. Deze zoeken grondig naar de oorzaak van de verzakking en komen hierdoor met een duurzame en kwalitatieve oplossing. Eventuele schade kan hersteld worden en toekomstige schade wordt voorkomen door innovatieve funderingssystemen. Weet u niet wie u moet inschakelen? Wij helpen u graag; Duurzaam Funderingsherstel is een partij die streeft naar passende, kwalitatieve en vooral duurzame oplossingen. Twijfel dus vooral niet om contact met hun op te nemen voor uw funderingsherstel, of ter preventie een onderzoek!

Andere interessant artikelen

Leave a Comment