Geen categorie

De Gekte Die Max Verstappen Heet

posted by vps3837 7 september 2017 0 comments

19 jaar, 11 maanden en 7 dagen oud is hij, Max Verstappen. Hij heeft eigenhandig de Formule 1 in Nederland een van de best bekeken sporten gemaakt. Hij is de jongste Formule 1 debutant aller tijden. Hij is de jongste coureur ooit die punten in de Formule 1 heeft behaald. Hij is de jongste Formule 1 race winnaar aller tijden. Al deze mijlpalen heeft hij behaald voor zijn 20e verjaardag.

De oranje gekte

Zelf ben ik een 23 jarige communicatie student. Een 23 jarige communicatie student die met eerlijkheid kan zeggen dat hij heel erg jaloers is op de persoon Max Verstappen. Naast dat hij jaloers is is hij ook een grote Max Verstappen fan die zijn carriere al volgt sinds Max nog in de karts rondreed. Maar Max is nu volwassen, Max Verstappen is een vent geworden. Een vent die ervoor heeft gezorgd dat de tribunes bij de Grand Prix van België volledig oranje gekleurd waren. Dit terwijl er een Belg genaamd Stoffel Vandoorne ook in de Formule 1 rondrijdt. Toch waren er in totaal 80.000 Nederlanders aanwezig.

Populariteit

Maar vanwaar dan deze populariteit? De afgelopen jaren zijn er toch wel meer Nederlanders in de Formule 1 geweest. Ik noem Christian Albers, Robert Doornbos en Giedo van der Garde. Geen van deze Nederlanders kwam echter met de bombarie de Formulie 1 in zoals Max Verstappen dat deed. Heel Nederland was benieuwd wat deze 17 jarige Max Verstappen klaar zou spelen. En heel de wereld had wel een mening over het aanstellen van zo’n jonge coureur.

De vuurdoop

Max Verstappen stelde niet teleur, al in zijn tweede race bij het team van Toro Rosso wist hij punten te scoren. In de rest van 2015 wist hij nog veelvuldig punten te scoren en in Hongarije zelfs 4e te worden. Dit in een auto die niet werd geacht verder te kunnen komen dan af en toe eens een 8e plaats. Na zijn eerste seizoen wist de hele wereld het zeker, een toekomstig wereldkampioen is opgestaan. Hij wordt veelvuldig vergeleken met Michael Schumacher en Ayrton Senna, door vele kenners bestempeld als de beste coureurs die ooit hebben bestaan.

Geschiedenis geschreven

In het tweede seizoen wist Max Verstappen al na 5 races promotie te behalen naar het grote team van Red Bull. Wat hierop zou volgen had niemand kunnen dromen. Max won zijn eerste race voor Red Bull direct op het circuit van Barcelona. In de rest van 2016 wist Max Verstappen nog meerdere keren het podium te behalen, zeven keer om precies te zijn. Een succes seizoen werd het.

Na zonneschijn komt regen

Hoe anders is het seizoen van 2017 tot nu toe voor Max. Hij wist maar in de helft van de races de finish te halen. Veelal viel hij uit door mechanische problemen. En het ergste is nog dat in de races waarin hij uitviel vaak zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, het podium wist te halen. Voor Max Verstappen is dit qua ambities in het kampioenschap een verloren jaar. We hopen natuurlijk met zijn allen dat hij nog een paar mooie resultaten kan boeken in 2017.

 

Max Verstappen, er valt veel over hem te zeggen en schrijven. Een jongeman die niet op zijn mondje gevallen is en waarvan we inmiddels al enkele bladzijden kunnen vullen met mooie quotes. Een jongeman die eigenhandig de Nederlandse autosport weer in de lift heeft gezet. Een jongeman die ons bij gebrek aan successen van het Nederlands voetbalelftal toch weer reden geeft om dat oranje shirt aan te trekken. Gelukkig is Max pas 19 en kunnen wij nog 15 tot 20 jaar van zijn kunsten op het circuit genieten.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment