Geen categorie

Wat is digital signage en wat kan je ermee?

posted by vps3837 22 mei 2018 0 comments
Narrowcasting

Je kent het wel, loop je over het station en hangen er van die grote informatie borden, je loopt over een vliegveld en ziet de grote screens met vlucht informatie of je loopt in de mediamarkt en ziet reclame op tv schermen verschijnen. Dit zijn allemaal voorbeelden van digital signage of Narrowcasting. In dit artikel vertel ik wat meer over wat het is, en wat het voor u of wellicht uw bedrijf kan betekenen

Wat is digital signage

Letterlijk vertaald is het digitale bewegwijzering op informatieschermen. Het staat voor het communiceren met je doelgroep via beeldschermen. De mogelijke berichten die je kan versturen zijn:

  • Teksten
  • Verschillende afbeeldingen
  • Videomateriaal
  • Feeds waarin automatisch bijvoorbeeld het laatste nieuws of andere informatie mee wordt gedeeld.

Het is een effectieve en moderne manier van communiceren, bedrijven of organisaties delen hun informatie op een opvallende en aantrekkelijke manier. Over het algemeen veranderd deze manier van communiceren de manier van denken, voelen en handelen van de doelgroep, het wordt al snel een van de meest betrouwbare manier van informatie opnemen en zonder dat je het echt door hebt, is het al prominent aanwezig in je huidige leven. Voorbeelden zijn:

  • Prijskaartjes die digitaal zijn;
  • Bedrijfs- en sportkantines waar informatie op wordt gedeeld;
  • Tijden in wachtkamers;
  • Informatie op vliegveldschermen;

Zo kan je zien dat je vaker met digital signage te maken hebt dan je denkt.

Hoe werkt en beheer je digitale signage?

Er worden grote displays ingezet op de gebieden waar uw doelgroep veel aanwezig of actief is, via deze display wordt er via een computernetwerk met de juiste software informatie gedeeld. Deze software is speciaal ontwikkeld voor uw doelgroep en de inhoud die u deelt met uw doelgroep.

Met deze software kan je ook de informatieverspreiding beheren, het kan lokaal maar ook zelfs wereldwijd door verschillende medewerkers worden beheert. De informatie kan heel doelgericht verspreid worden doormiddel van de erg goede dynamiek. Het gehele systeem kan bestuurd worden door maar 1 computer.

Het enige wat je nodig hebt om aan digitale signage te beginnen is een display waarmee u deze informatie kunt gaan verzenden, een internetverbinding, een digitale signage speler die de informatie op uw display afspeelt en natuurlijk een computer waarmee u de informatie kan verzenden naar de player en door naar de display.

Bekijk gerust eens de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie op het gebied van digitale signage op onze website. Wanneer u vragen heeft of wat nadere informatie kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen en zullen wij je zo goed mogelijk proberen te helpen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment