Algemeen

Creatieve logo’s met een verborgen boodschap

posted by vps3837 19 december 2018 0 comments

Een logo is het uithangbord van een bedrijf of merk. Spreekt het niet aan of past het niet bij de identiteit van het bedrijf? Dan is dat een gemiste kans. In veel gevallen gaat het ontwerp van een logo niet over één nacht ijs. Een manier op een logo te laten opvallen is het verwerken van een verborgen boodschap. In dit artikel nemen we je mee langs 7 bekende logo’s met zo’n verborgen boodschap. De één zal je bekender voorkomen dan de ander…

Ontbrekende puzzelstukjes van beschikbare kennis

verborgen-boodschap-wikipedia
Wikipedia is een online encyclopedie waar we allemaal wel eens gebruik van hebben gemaakt. Maar hebben we ook wel eens stilgestaan bij het logo? Waarschijnlijk niet. Je zult zien dat het logo bestaat uit een onafgemaakte wereldbol, maar dat er nog een aantal puzzelstukjes ontbreken. Deze ontbrekende puzzelstukjes staan symbool voor de kennis die nog ontbreekt om de wereldbol volledig te maken. Maar, zoals iedereen weet, kennis is oneindig en de puzzel zal dan ook nooit afgemaakt worden.

Verborgen wielrenner en de gele trui

verborgen-boodschap-le-tour-de-france

Het grootste wielerevenement ter wereld: de Tour de France. Als je denkt dat het logo bestaat uit wat sierlijke letters, dan heb je het mis. In het logo van de Tour de France is een element verstopt wat nogal gerelateerd is aan de sport: een verborgen wielrenner. Deze wielrenner bevindt zich op een fiets. Als je de fiets ziet, dan zie je de wielerrenner ook direct. Een tip? Zijn voorwiel is geel.

De pijl van vooruitgang en de richting van de koers

verborgen-boodschap-fedex

FedEx is een bedrijf dat logistieke en koeriersdiensten aanbiedt via grond, zee en lucht. Het bedrijf heeft een simpel en herkenbaar logo. Toch staat er een verborgen symbool in dat je waarschijnlijk nog nooit is opgevallen. Tussen de ‘e’ en de ‘x’ zie je een pijl. Vooruit met snelheid en precisie, is de betekenis daarvan.

Grote blauwe U met het assortiment

verborgen-boodschap-unilever

Om een Nederlands tintje aan het artikel te geven: het logo van Nederlandse multinational Unilever. Het is duidelijk dat de grote blauwe ‘U’ staat voor Unilever. De gevulde U weerspiegelt Unilevers kernwaarden, waarbij elk symbool een facet van de onderneming vertegenwoordigt. Unilever streeft naar een duurzaam leven en het logo is daar een visuele uitdrukking van.

Verborgen beer in de bergen van Bern

verborgen-boodschap-toblerone

Toblerone is een chocoladereep die werd geproduceerd in Zwitserland. Op de achtergrond van het logo zie je een van de hoogste bergen van Zwitserland: de Matterhorn. De vorm van de Matterhorn staat symbool voor de vorm van de chocolade. De reep werd bedacht in 1908 in Bern. Als je goed kijkt zie je in de berg op het logo een beer, het symbool voor de Zwitserse hoofdstad.

Het vastpinnen van interesses op een prikbord

verborgen-boodschap-pinterest

Sociaalnetwerksite Pinterest is een soort digitaal prikbord voor afbeeldingen. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte ‘borden’ bewaren om later te proberen of te kopen. Het logo is een visuele uitdrukking van deze handeling. Het is niet alleen de letter ‘P’ van Pinterest, maar beeld ook een punaise uit om interesses vast te pinnen.

Van A tot Z met een glimlach

verborgen-boodschap-amazon

Naar het logo van Amazon.com kan op verschillende manieren bekeken worden. Natuurlijk is de bedrijfsnaam af te lezen uit het beeldmerk, maar er is meer. De pijl die een lachend gezicht vormt in het logo van Amazon is niet het enige waar Amazon over na heeft gedacht. De pijl in het logo begint bij de A en gaat naar de Z. Mooi symbool voor het ruime assortiment van de grootste online retailer ter wereld.

Als leverancier van bedrukte promotiematerialen hebben wij dagelijks te maken met logo’s. Om die reden vonden wij het leuk om over logo’s te schrijven. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Wij vonden het daarom leuk om de Heb je meer inspiratie nodig? Lees dan de blog van JM Promotions met meer voorbeelden van bekende logo’s met een verborgen boodschap.

 

 

 

Andere interessant artikelen

Leave a Comment