Algemeen

Wat kan jij doen aan het milieu?

posted by vps3837 24 april 2017 0 comments

Veel mensen maken zich zorgen om het milieu. In de politiek, in het nieuws en in de reclames komt het onderwerp milieuvervuiling veelvoudig voor. Er worden verschillende oplossingen verzonnen, zoals elektrische auto’s, groene energie en milieuzones in steden. Alles wordt eraan gedaan om het milieu te verbeteren en zelf kan je ook een steentje bij dragen. Hoe je dat doe kan je hieronder lezen:

  • Schakel alles uit wat elektriciteit gebruikt. Wanneer je gaat slapen of naar je werk gaat, schakel dan alle elektrische apparaten uit. Dit voorkomt het feit dat alles op stand by blijft staan en dus gewoon energie verbruikt als jij weg bent. Dit is erg zonde en een kleine moeite om in de gaten te houden.
  • Gebruik duurzame energie. Probeer eens uit te zoeken welke energie maatschappijen groene energie leveren. Hoe meer mensen hiervan gebruik maken, hoe groter het uiteindelijke effect zal zijn.
  • Koop energiezuinige producten. Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt, zoals een koelkast of stofzuiger die zuiniger zijn dan anderen. Dit kan je herkennen en in de gaten houden door te kijken naar het label dat op het product geplakt zit.
  • Doe de droger weg. De droger is een ware energieslurper. Het enige wat een droger doet is de kleren drogen, maar dit kan ook zonder droger. In de winter pak je een wasrek en hang je alles binnen uit. Binnen een dag is alles droog en heb je heel wat energie bespaard. Dit kan tevens ook in de zomer, wanneer je de kleding gewoon lekker buiten kan ophangen.
  • Sluit de deuren. Wanneer je je kamer uitgaat of je komt een kamer in kan je heel simpel de deur dicht doen achter je. Dit klinkt gek, maar het helpt echt. Door een deur open te laten moeten meer ruimtes verwarmd worden, waar eigenlijk niemand is.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment