Algemeen

Het is weer bijna vakantie: tijd voor inbraakbeveiliging!

posted by vps3837 19 juni 2018 0 comments

De zomermaanden zijn standaard de periode waarin ontzettend veel inbraken worden gepleegd in woningen. Tijdens deze periode zijn veel mensen van huis, waardoor inbrekers alle tijd hebben om hun slag te slaan. Reden genoeg om de beveiliging van je woning nog eens na te kijken en waar nodig voor verbeteringen te zorgen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de mogelijkheid om een alarmsysteem in huis te installeren? In dit artikel vertellen we je meer over het beveiligen van woningen tijdens de zomermaanden.

 

Tip: plaats foto’s van je vakantieadres pas na afloop van je vakantie op sociale media! Zo zien inbrekers niet dat je van huis bent.

 

Controleer de staat van sloten op ramen en deuren

Een degelijke basis van een inbraakbeveiliging in huis wordt gevormd door goede sloten op ramen en deuren. Het is zodoende verstandig om voorafgaand aan de vakantie te kijken naar de staat van deze sloten. Mogelijk heb je nog tweepuntsloten op sommige deuren? Laat deze vervangen voor driepuntsloten om verzekerd te zijn van een optimale beveiliging. Ramen kunnen beveiligd worden met insteeksloten of zogenaamde oplegsloten. Het is afhankelijk van de dikte van het kozijn en de manier waarop een raam opengedraaid wordt, welk slot het meest geschikt is. Schakel een slotenmaker in, om je hierover te laten adviseren.

 

Laat een alarmsysteem in huis installeren

Naast het gebruik van goede sloten op ramen en deuren, is het raadzaam om een alarmsysteem in huis te installeren. Alarmsystemen kunnen tegenwoordig geheel naar eigen inzicht worden samengesteld. Voorafgaand aan het installeren van een alarmsysteem kun je een risicoanalyse laten uitvoeren. Op basis van deze risicoanalyse kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld. Hierin worden de meest geschikte beveiligingscomponenten voor je inbraakbeveiliging beschreven. Laat deze inbraakbeveiligingscomponenten vervolgens door een slotenmaker installeren. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en weet je zeker, dat de componenten op de juiste wijze geïnstalleerd worden.

 

 

Andere interessant artikelen

Leave a Comment