Algemeen

Tweedehands automarkt in de lift!

posted by vps3837 17 februari 2017 0 comments

Steeds meer auto’s worden tweedehands gekocht. De nieuwe verkoop van auto’s zit al een aantal jaren in een dal, sinds 2012 daalde de verkoop van nieuwe auto’s met 9,6% en in 2014 daalde dit nog eens met 17%. Het is voor de consument nu dus de ideale moment om een tweedehandsauto te kopen of te verkopen. Maar waar krijg je je meeste waar voor je geld? Is dat zelf verkopen via marktplaats, inruilen bij de dealer of online verkopen aan een dealer?

Auto inruilen bij een dealer

De makkelijkste manier om uw auto te verkopen is om deze in te ruilen bij de dealer. Hiervoor hoeft u weinig moeite te doen en heeft u altijd zekerheid dat u van uw auto afkomt. Het enigste nadeel is dat uw in de meeste gevallen minder geld voor uw auto krijgt. Heeft u bij spoed een nieuwe auto nodig, of is uw auto echt helemaal op, dan is het verstandig deze in te ruilen bij de dealer. Heeft het echter minder haast? Dan is het verstandig om misschien de volgende twee opties te lezen.

Auto verkopen via marktplaats

Een tweede manier is om uw auto te verkopen via marktplaats. Hierbij bepaald u zelf de prijs wat u voor uw auto kunt krijgen, en in de meeste gevallen krijgt u meer dan dat u uw auto inruilt bij een dealer. De nadelen zijn echter dat er een mogelijkheid is dat uw auto helemaal niet verkocht raakt en dat het veel tijd en energie kost om het online te plaatsen. U moet namelijk met veel zaken rekening houden, zoals de papieren, als het kentekenbewijs en APK keuring, foto’s maken van de auto en potentiële klanten die uw auto willen bekijken en eventueel ook een proefrit willen maken in uw auto. Dit kost veel tijd en moeite, maar wellicht wel de optie waar u de meeste geld voor waar kunt krijgen. Heeft u echter geen tijd hiervoor? Dan spreekt wellicht de laatste optie u aan.

Auto online laten veilen

De laatste optie is uw auto aanmelden op een online veiling auto site. Hierbij krijgt u op de meeste websites, binnen 24 uur de hoogste bod van een van de erkende RWD dealers. Hierbij heeft u ook de touwtjes in eigen handen. Zo kunt u vrijblijvend uw auto online aanmelden en zelf bepalen of u meegaat met het bod of dat u toch weigert. Dit is een van de makkelijkste manieren waarbij u kunt inzien hoeveel uw auto waard is, en in de meeste gevallen meer geld kan krijgen dan als u uw auto inruilt bij de dealer. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken of uw auto wel verkocht wordt en alle zaken daarbij horen.

Klik hier meer informatie over jouw auto verkopen.

Andere interessant artikelen

Leave a Comment